Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی  مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: حسینیه (تکیه) مددیان مشهد به شماره ۳۳۳۳۰ و به تاریخ ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

ابوالفضل مکرمی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص بنای این حسینیه اظهار کرد: مسیر قدیمی دسترسی به این بنای تاریخی از خیابان ۱۷شهریور، کوچه تنباکوچی، کوچه مددیان بوده است اما اکنون این بنا در حاشیه خیابان تازه احداث بلوار شهید کارگر قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد تاریخچه بنا اضافه کرد: با توجه به عناصر موجود در پلان، نما و مصالح استفاده شده و گفته افراد مطلع  که از متولیان این حسینیه و از نوادگان بانی این حسینیه (حاج اکبر مددیان) هستند، تاریخ این بنا به حدود ۱۲۰۵ ه.ش باز می‌گردد.

حسینیه مددیان قدیمی‌ترین تکیه باقی‌مانده از زمان قاجار در مشهد 

محمود طغرایی، مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی همچنین در خصوص مشخصات این اثر تاریخی گفت: این اثر که به احتمال زیاد قدیمی‌ترین تکیه باقی‌مانده در مشهد مقدس است، همانند اغلب تکیه‌های دوره قاجار از یک حیاط چهار گوش با سقف باز و رواق‌هایی با پایه‌های چوبی دورتا دور حیاط  تشکیل شده است؛ فضای سرپوشیده شبستان مانند این بنا نیز در سمت قبله حیاط قرار دارد.

وی اضافه کرد: بررسی سفرنامه‌ها و همچنین نقشه‌ای از مشهد که در اواخر دوره قاجار تهیه شده، به وجود ده‌ها تکیه قدیمی در این شهر اشاره دارد، اما متاسفانه تعداد تکیه‌های باقی‌مانده تاریخی کمتر از پنج تکیه با قدمت بیش از ۱۰۰سال است.

مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: در تکیه‌ها به مناسبت‌های مختلف به ویژه در ایام ماه‌های محرم و صفر مراسم‌ مختلفی از جمله مراسم شبیه‌خوانی، تعزیه‌خوانی و سوگواری شهدای کربلا برگزار می‌شود.

طغرایی عنوان کرد: با وجود گذشت ۲۰۰ سال از ساخت این تکیه و به واسطه مدیریت منسجم و نسلی خاندان مددیان مراسم‌ در این تکیه به صورت منظم و با همان شیوه قدیمی خود برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: نقشه این تکیه یک مورد اصیل باقی‌مانده است، به شکلی که دور تا دور حیاط با ستون‌های چوبی و قدیمی ساخته شده است که ایستائی سقف و دیوارها را تامین می‌کند؛ در هر سمت از دو ضلع شرقی و غربی ۶ ستون به صورت نمایان وجود دارد و در هر سمت از دو ضلع شمالی و جنوبی ۴ ستون چوبی قرار دارد، پایه این ستون‌ها از چوب‌های یک تکه تراشیده و ساخته شده است.

مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی افزود: سقف راهروهای جانبی نیز از جنس تیرهای چوبی است که بار آن‌ها بر روی سقف‌های چوبی بوده و سقف چوبی به شکل جالبی کار شده است.

طغرائی در خصوص ویژگی‌های خاص این اثر خاطرنشان کرد: پلان ساده و همخوان با کاربری، حفظ ساختمان با مصالح اولیه، ستون‌ها و سقف چوبی به‌ عنوان عناصری جذاب و نمای معماری سنتی از ویژگی‌های خاص این بنای تاریخی به شمار می‌آیند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی اثر تاریخی ثبت اثر تاریخی فهرست آثار ملی ایران حسينيه گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی باقی مانده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۱۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان گفت: آثار تاریخی کشف شده در گذر کمرزرین، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و اطلاعات خوبی را می‌توان از این آثار به دست آورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدعلی ایزدخواستی امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید شهردار اصفهان از گذر کمرزرین اظهار کرد: باستان‌شناسی گذر کمر زرین در راستای کشف شواهد گام برداشت، اما در حال حاضر در حال بررسی و تحلیل این اکتشافات است و تصمیم دارد تمام موارد این آثار کشف شده را مورد بررسی قرار دهد.

وی افزود: در حال حاضر باستان‌شناسان، این گذر را به ۱۰ لایه تاریخی تقسیم کرده‌اند و تمام این لایه‌ها در حال بررسی است، همچنین این موضوعات در راستای شفافیت تصویر اصفهان در ادوار مختلف، بسیار تأثیرگذار است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: این شواهد تاریخی، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و در حال حاضر به یک شاهد دست نخورده‌ای دست پیدا کرده‌ایم و اطلاعات خوبی می‌توان از این آثار به دست آورد که بهتر از اطلاعات مکتوب است.

ایزدخواستی گفت: با هماهنگی میراث فرهنگی و شهرداری در حال توسعه کاوش این گذر هستیم.

کد خبر 750485

دیگر خبرها

  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • زلنسکی در فهرست «مجرمان تحت تعقیب» روسیه قرار گرفت
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم