Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@07:27:46 GMT

برند آموزش‌وپرورش به نفس‌نفس افتاده

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۳۶۲۲

برند آموزش‌وپرورش به نفس‌نفس افتاده

ایسنا/لرستان با گسترش رفت‌وآمد بین ایران و فرنگ و تحصیل عده‌ای از ایرانیان در کشورهای مختلف اروپایی زمینه تأثیرپذیری از اروپا در بسیاری مسائل فراهم شد که از جمله می‌توان به جنبه‌های مختلف معماری، ‌ هنری، ‌ علمی و آموزشی اشاره کرد. از این زمان به بعد ساختن مدارسی به سبک معماری غربی و شیوه‌های آموزشی و تدریس علوم جدید در بسیاری از مدارس ایران رواج یافت، این روند در دوره پهلوی و به علت تغییر و تحولاتی که در گرایش بیشتر به غرب و نیاز به تدریس علوم جدید در ایران به وجود آمد، ‌ تشدید شد به‌طوری‌که مدارس بسیاری به شیوه غربی در ایران شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله بناهایی که در اوایل دوره پهلوی با تلفیقی از معماری سنتی ایران و سبک و سیاق اروپایی در شهر بروجرد ساخته شده، بنایی است معروف به دبیرستان پهلوی(امام خمینی فعلی) ‌ که دارای وسعتی حدود ۱۴ هزار مترمربع است و به‌عنوان نمونه شاخصی از معماری این دوره در شهر محسوب می‌شود.

این بنا شامل یک ساختمان دو طبقه به عنوان فضای آموزشی و کلاس‌های درس، ‌ سالن آمفی‌تئاتر(اجتماعات) ‌و فضای وسیع حیاط است.

تاریخ بنای دبیرستان امام خمینی(ره) بروجرد مربوط به ۱۳۱۵ ه. ق. بوده است که در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۰۷۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

این دبیرستان یکی از بناهای ارزشمند و خاطره‌انگیز و تلفیقی از معماری سنتی ایران و سبک و سیاق اروپایی بوده که به‌عنوان نمونه شاخصی از معماری این دوره در شهر محسوب می‌شود.

دبیرستان تاریخی امام خمینی(ره) بروجرد در زلزله سال ۵۸ دچار آسیب شد که از آن به بعد دیگر رنگ خوشی به خود ندیده و در حال حاضر این بنای تاریخی به نفس‌نفس افتاده و جانی برایش نمانده است هرچند در طی سال‌های گذشته این بنای ارزشمند مرمت شد ولی آن‌چنان‌که باید کارشناسی نبوده است.

از چند سال پیش به دلیل تخریب، عدم احیا و مرمت بخش‌هایی از این بنای تاریخی کار تدریس در آن انجام نمی‌شود.

 به جرات می‌توان گفت دبیرستان تاریخی امام خمینی(ره) یک برند برای آموزش‌وپرورش شهرستان محسوب می‌شود که دیگر نفسی برایش باقی نمانده است.

روح و کالبد این بنای تاریخی در حال عذاب است

محمد مهرافزون مدیر آموزش‌وپرورش بروجرد دراین‌باره، اظهار کرد: دبیرستان تاریخی امام خمینی (ره) سبک معماری و چشم‌انداز منحصربه‌فردی دارد و با حدود ۱۴ هزار متر مساحت یکی از آثار ملی مهم ایران است.

وی تصریح کرد: متأسفانه این بنای تاریخی مورد بی‌مهری قرارگرفته و قطعاً نیاز به توجه ویژه‌ای دارد و در واقع روح و کالبد این بنای تاریخی در حال عذاب است.

مدیر آموزش‌وپرورش بروجرد خاطرنشان کرد: مرمت، بهسازی و بازسازی این بنای تاریخی نیاز به اعتبارات کلان و وسیع دارد و حفظ و حراستش بر همه آحاد ملت به‌ویژه مسئولان لازم است و در سیل سال گذشته و باران‌های اخیر دچار آسیب شده است.

مهرافزون اضافه کرد: مکاتبات زیادی در زمینه مرمت دبیرستان صورت گرفته است.

سقف دبیرستان باید مرمت شود

زکی زاده معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره آموزش‌وپرورش بروجرد نیز دراین‌باره، اظهار کرد: در سال ۹۶ برای بازسازی و مرمت هزینه‌ای توسط روسای قبلی با مشارکت خیرین انجام شد.

وی تصریح کرد: دبیرستان امام خمینی(ره) جز آثار ملی است و متولی آن میراث فرهنگی است.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره آموزش‌وپرورش بروجرد خاطرنشان کرد: تا زمانی‌که سقف این دبیرستان مرمت نشود هر چه قدر کار در آن انجام شود بیهوده است.

دوسال گذشته این اثر تاریخی توسط مرحوم محمدرضا حافظی رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز کشور با هزینه‌ای بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال بازسازی و مرمت شد ولی در حال حاضر با بارندگی که طی سال گذشته صورت گرفت دوباره دچار آسیب شده و سقف آن چکه می‌کند و دیگر رمقی برای آن باقی نمانده است.

سؤال اینجاست چرا بعد از این هزینه و مرمت و بازسازی دوباره این بنای تاریخی دچار مشکل شده است.

مرمت دبیرستان امام خمینی(ره) به‌طور کامل انجام نشده است

حجت‌الله یارمحمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بروجرد نیز دراین‌باره، اظهار کرد: زمانی‌که دبیرستان در زمان مرحوم حافظی مرمت و بازسازی شد تحت نظارت اداره میراث فرهنگی شهرستان بخش‌های از آن مرمت شد.

وی تصریح کرد: متأسفانه کار مرمت به‌طور کامل انجام نشد و کار در نیمه رها شد و کارهای دیگری که در اولویت نبود، انجام شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بروجرد خاطرنشان کرد: بخش‌های دیگری که نیاز به مرمت داشت بازسازی و مرمت نشد و کماکان به قوت خود باقی ماند.

یارمحمدی اضافه کرد: بخش‌های قابل توجهی از مرمت این بنای تاریخی باقی‌مانده و در این بنا باید کارهای مرمتی بسیار صورت گیرد.

وی بیان کرد: شیروانی دبیرستان امام خمینی(ره) ۱۲ هزار متر است که کامل کار مرمت آن انجام نشده که مانع از ورود آب به بنا نشود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بروجرد ادامه داد: با توجه به مرمتی که صورت گرفت در زمان بارندگی ممکن است تا حدودی از ورود آب به بنا جلوگیری شود اما کامل جلوی ورود آب گرفته نشده است.

دبیرستان امام خمینی(ره) جز مدارس ماندگار شود

عبدالرحیم رحیمی معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد نیز دراین‌باره، اظهار کرد: اگر دبیرستان جز مدارس ماندگار باشد می‌توان برای آن اعتبار گرفت که این امر مستلزم پیگیری است.

وی تصریح کرد: برای مرمت و بازسازی آن با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خیرین جلسه‌ای برگزار شود و فرهنگ دوستان دعوت شود.

فرماندار بروجرد خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت خیرین استفاده شود و تلاش کنید که جز مدارس ماندگار قرار بگیرد.

برای مرمت این بنا به همت همگانی و اطلاع‌رسانی به فرهنگ دوستان و خیرین نیاز عاجل وجود دارد چراکه این بنا به‌عنوان اولین اداره آموزش‌وپرورش شهرستان و نخستین دبیرستان نوین شهر تاریخچه و هویت آمورشی این شهر است و ما باید به‌عنوان پاسداران فرهنگی این عصر در حفظ این بنای تاریخی برای آیندگان تمام تلاش خود را مصرف کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دبیرستان امام خمینی ره بروجرد آموزش و پرورش مرمت میراث فرهنگی محمدرضا حافظی دوره پهلوی مجلس شورای اسلامی دبیرستان امام خمینی ره آموزش وپرورش بروجرد اداره میراث فرهنگی بنای تاریخی دراین باره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۳۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن

به گزارش قدس خراسان، علی‌اکبر چراغیان ظهر امروز در جمع نمازگزاران جمعه بردسکن ضمن گرامیداشت هفته بزرگداشت مقام معلم و یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری از برگزاری بیش از ۴۰ عنوان برنامه در طول این هفته خبر داد و اظهار کرد: خوشبختانه آموزش و پرورش بردسکن در حوزه پرورشی از جمله اقامه نماز در مدارس یکی از شهرستان‌های برتر در استان انتخاب شده است و طرح سه‌شنبه‌های معنوی هر هفته با حضور امام جمعه و تعدادی از رؤسای ادارات در یکی از مدارس برگزار می‌شود. 

مدیر آموزش و پرورش بردسکن از راه‌اندازی مهدالرضا(ع) برای آموزش قرآن در رده سنی زیر ۶ سال خبر داد و افزود: در همین راستا نیز توانسته‌ایم بیش از ۶۰ مربی قرآن در شهرستان تربیت کنیم.

وی به طرح قاضی در مدارس اشاره و بیان کرد: با اجرای این طرح که با مشارکت دادگستری و مشاوران اجرا می‌شود باعث کاهش بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان و والدین شده است.

چراغیان وضعیت آموزشی دانش‌آموزان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه ۱۵ درصد قبولی دانش‌آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی نسبت به سال تحصیلی گذشته افزایش پیدا کرده که از این لحاظ آموزش و پرورش بردسکن جزو 10 نواحی آموزش و پرورش در سطح استان است. 

مدیر آموزش و پرورش بردسکن به کسب رتبه‌های دیگر آموزش و پرورش در المپیادها، آزمون پایش و پایا در سطح استان و کشور خبر داد و گفت: متأسفانه برخی افراد آموزش و پرورش را خواسته و ناخواسته در بستر فضای مجازی مورد انتقاد قرار می‌دهند که نیاز است اگر ضعف و یا کم و کاستی وجود دارد موارد را به صورت حضوری مطرح تا نیروهای ستادی حوزه آموزش و پرورش نسبت به رفع مشکلات اقدام کنند. 

وی همچنین با توجه به برگزاری امتحانات نهایی دانش‌آموزان از خانواده‌ها خواست فرزندان خود را بیشتر مورد کنترل قرار دهند و به آنها اجازه ندهند با موتورسیکلت در مدارس حضور پیدا کنند.

چراغیان اظهار کرد: متأسفانه طی سال گذشته و در یک ماه اخیر چهار نفر از دانش‌آموزان بر اثر قوع تصادف جان خود را از دست داده‌اند و خانواده‌ها را داغدار کرده‌اند.

خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • معلم‌محوری از ویژگی‌های اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است
  • آموزش صلح و صلح‌طلبی، سنگ بنای روابط انسانی
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • راهبردهای رهبر انقلاب در حوزه آموزش‌وپرورش بر روی کاغذ باقی نماند
  • امسال ۱۰۵ هزار معلم جذب آموزش وپرورش می‌شوند