Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-06@02:18:33 GMT

با بنا‌های تاریخی تبریز آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۲۰۶۹۸

با بنا‌های تاریخی تبریز آشنا شوید

تبریز کلانشهری در منطقه آذربایجان ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی است. این شهر، بزرگ‌ترین قطب اقتصادی منطقه آذربایجان ایران و مرکز اداری، ارتباطی، بازرگانی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این منطقه شناخته می‌شود.

 به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، تبریز کلانشهری در منطقه آذربایجان ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهر، بزرگ‌ترین قطب اقتصادی منطقه آذربایجان ایران و مرکز اداری، ارتباطی، بازرگانی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این منطقه شناخته می‌شود.

 

در سال ۱۳۹۵ خورشیدی، جمعیت تبریز بالغ بر ۱،۷۲۴،۳۶۹ نفر بوده‌است. اکثریت ساکنان تبریز آذربایجانی بوده و به زبان ترکی آذربایجانی با لهجه تبریزی سخن می‌گویند؛ البته برخی اسناد تاریخی نشان می‌دهد که، تا سده یازدهم هجری، زبان آذری –شاخه‌ای از زبان‌های ایرانی– در این شهر تکلم می‌شده‌است. برای سفر به تبریز می‌توانید بلیط اتوبوس خود را از فلایتیو تهیه کنید.

 

تبریز در طول تاریخ خود با فراز و فرودهای بسیاری روبه‌رو بوده‌است. تاریخ این شهر، اشغال توسط بیگانگان و حوادث جانکاه طبیعی –از جمله زمین‌لرزه‌های مهلک– را تجربه کرده‌است. سنگ بنای تبریز کنونی به دوران اشکانی و ساسانی برمی‌گردد. این شهر در طول حکومت ۴۰۰ ساله خاندان «رَوّادی» و اسکان قبیله عرب «اَزْد» به شکوفایی رسید. برای خرید بلیط هواپیما تبریز همین امروز اقدام کنید و در قرعه کشی فلایتیو شرکت کنید.

تبریز، پایتخت تاریخی دوران قاجار و بزرگ‎ترین شهر در شمال غربی ایران و مرکز جامعۀ آذربایجانی‎های این کشور است. این شهرِ سرسبز و زیبا، پر از بناهای تاریخی است: از مساجد و کلیساها گرفته، تا ساختمان‌های تاریخی به ویژه متعلق به دوران قاجار. برخی از این اماکن تاریخی عبارتند از:

مسجد کبود یا مسجد جهانشاه

مسجد تاریخی شهر تبریز، در قرن نهم هجری ساخته شده است. این مسجد دارای ظرافت بی‌نظیری در کاشی‌کاری است و به دلیل کاشی‌‌های لاجوردی آن، به فیروزۀ اسلام شهرت یافته ‌است. مسجد دارای یک صحن بزرگ به شکل مربع است و بنای اصلی آن آجری است که دارای گنبد اصلی و گنبد جنوبی بوده که بر روی صحن بزرگ و صحن کوچک‌تر واقع شده‌اند. بنای مسجد دارای هفت گنبد کوچک‎تر نیز هست که سقف شبستان‌های شرقی و غربی و ورودی مسجد را پوشانده‌اند. زلزلۀ سال 1158 تبریز به مسجد آسیب زیادی زد که طی 50 سال گذشته بخشی از آن بازسازی شده است.

 

ارگ علیشاه تبریز

ارگ علیشاه، بنای بزرگ ناتمامی است که کلنگ آن در سدۀ هشتم، به منظور ساختن یک مسجد زده شد، اما به جای آن به یک قلعۀ نظامی تبدیل شد. این ارگ سال‌ها یک باروی نظامی بود و در دوران قاجار از آن به عنوان یک قلعۀ نظامی استفاده می‌شد که در طول جنگ‌های روسیه و ایران، گلوله‌های زیادی به آن خورده است. آنچه امروزه از ارگ باقی مانده است، مربوط به دوران قاجار است. در فضای اطراف ارگ، مسجد بزرگی که مصلای بزرگ تبریز است قرار دارد. بنای ارگ تبریز و محوطۀ باستانی آن در سال ۱۳۱۰، در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده‌ است.

 

مقبره الشعرای تبریز

مقبره الشعرای تبریز یک بناي يابود در یک گورستان قدیمی به نام گورستان سرخاب، متعلق به قرن هشتم هجری، است که در ضلع شمالي بقعۀ سيد حمزه واقع شده است. بیش از ۴۰۰ شاعر، عارف و رجال نامی ایران و کشورهای منطقه از ۸۰۰ سال پیش در این گورستان به خاک سپرده شده‌اند و آرامگاه محمد حسین شهريار، یکی از بزرگ‌ترين شاعران معاصر ایران نیز، یکی از آنهاست. بنای یادبود آرامگاه که به صورت زاویه‎دار و بتونی ساخته شده در دهۀ 1350 به پایان رسیده است و در اطراف آن یک فضای سبز زیبا وجود دارد. امروزه این بنای یادبود به نماد شهر تبریز تبدیل شده است.

 

مسجد جامع تبریز

یکی از بناهای تاریخی شهر تبریز، مسجد جامع این شهر است که قدمت زیادی دارد. قدیمی‌ترین بخش این مسجد، شبستان وسیعی است که از تاق و گنبدهایی بر فراز ستون‌های هشت‌گوش آجری تشکیل شده که زینت‌بخش آن گچ‌بری‌های ظریف است. این مسجد که به مسجد جمعه نیز معروف است، در انتهای بازار تبریز و ضلع جنوبی صحن مدرسۀ طالبیه و بین مسجد حجت‌الاسلام و مسجد میرزا اسماعیل خاله اوغلی واقع است و یکی از قدیمی‌ترین ابنیة تاریخی این شهر به ‌شمار می‌آید. این مسجد در زمین‌لرزۀ سال ۱۱58 که بسیاری از بناهای تبریز آسیب دید، از خرابی در امان نماند و مسجد جامع فعلی، در دوران قاجار بازسازی شده و جای مسجد ویران شدۀ پیشین را گرفت.

 

خانۀ مشروطه تبریز

خانۀ مشروطۀ تبریز، از ساختمان‎های تاریخی دورۀ قاجار بوده و تاریخ ساخت آن به سال 1245 خورشیدی باز می‌گردد. این خانه متعلق به حاج میرزا مهدی کوزه‌ کنانی، معروف به ابوالمله بوده است. این شخص یکی از بازرگانان معروف شهر تبریز و یکی از حامیان بزرگ نهضت آزادی خواهی مردم آذربایجان، بود که خانه‎اش در دوران خودمختاری آذربایجان محل تجمع سران دموکرات این شهر بوده است. خانۀ مشروطه در محلۀ راسته‌ کوچه واقع در غرب بازار تبریز قرار گرفته ‌است و در سال 1354 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آذربایجان ایران آذربایجان شرقی بلیط اتوبوس بلیط هواپیما منطقه آذربایجان ایران و مرکز دوران قاجار مسجد دارای مسجد جامع بزرگ ترین شهر تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۰۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با نواده پژو ۴۰۵ معروف آشنا شوید /عکس

امیرمسعود عابدین: پژو از سال ۲۰۱۰ در چین از نام "۴۰۸" برای نسخه سدان هاچ بک ۳۰۸ استفاده می‌کند. این مدل به شکلی عجیب‌ومتفاوت برای اروپا تغییر کاربری داده و ۴۰۸ به طور رسمی به عنوان یک فست‌بک شناخته می‌شود.

این خودرو بر آخرین نسخه از پلتفرم EMP۲ Stellantis که با ۳۰۸ هاچ‌بک و استیشن‌واگن مشترک است، سوار می شود؛ البته پژو استدلال می‌کند که این خودرو محصولی پیچیده‌تر است که در بالای سگمنت C قرار می‌گیرد. با طول ۴۶۸۷ میلی‌متر (۱۸۴.۵ اینچ)، مدل جدیدی که نشان شیر را حمل می‌کند، کمی طولانی‌تر از ۳۰۸ استیشن واگن با شکل سنتی است.

با در نظر گرفتن صندلی‌های عقب، صندوق عقب می‌تواند ۵۳۶ لیتر و با جمع کردن آنها، ۱۶۱۱ لیتر ظرفیت داشته باشد.

به گزارش خبرآنلاین، در مورد فضای داخلی آوانگارد، چیز زیادی برای گفتن وجود ندارد، چرا که تا حد زیادی شبیه به مدل ۳۰۸ است. این خودرو دارای یک جفت صفحه نمایش ۱۰ اینچی و فرمان معمولی پژو است. یک سیستم صوتی Focal با ۱۰ بلندگو (شامل ساب ووفر) در طول سه سال به طور خاص برای ۴۰۸ توسعه داده شده است.

پژو در ابتدا ۴۰۸ جدید را با دو پیشرانه پلاگین هیبریدی به فروش رساند. هر دو، دیفرانسیل جلو همراه با گیربکس هشت سرعته اتوماتیک و موتور الکتریکی ۱۰۹ اسب بخار (۸۱ کیلووات) هستند. چیزی که آنها را متمایز می‌کند، موتور بنزینی ۱٫۶ لیتری توربوشارژ است که دارای ۱۵۰ و ۱۸۰ اسب بخار هستند. با ترکیب قدرت موتور احتراقی و موتور الکتریکی، نسخه کوچک‌تر PHEV حدود ۱۸۰ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. نوع قوی تر، قدرت را به ۲۲۵ اسب بخار افزایش می‌دهد در حالی که همان مقدار گشتاور را حفظ می‌کند.

از طرف دیگر، یک نسخه پایه با یک موتور بنزینی ۱٫۲ لیتری سه سیلندر کوچکتر با قدرت ۱۳۰ اسب بخار و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور وجود دارد. این پیشرانه قدرت خود را از طریق یک گیربکس هشت سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو می‌فرستد. نسخه‌ای الکتریکی این خودرو در راه است.

جهت مشاهده لیست قیمت روز خودرو های داخلی و خارجی می توانید به صفحه لیست قیمت روز خودرو در خبرآنلاین مراجعه کنید.

۵۴۳۲۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903079

دیگر خبرها

  • با نواده پژو ۴۰۵ معروف آشنا شوید /عکس
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • پاداش یک فصل تاریخی؛ ژیرونا برای اولین بار به لیگ قهرمانان اروپا صعود کرد!
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ
  • هفته بیست و پنجم لیگ برای خوزستان تاریخی شد
  • (تصاویر) روستای تاریخی فهرج؛ گنجینه‌ای از جلال و شکوه ایران
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران