Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهران سرمدیان در گفت و گو با خبرنگار مهر، از شناسایی نزدیک به ۷۰۰ بنای ارزشمند واجد حفاظت و نگهداری در بافت تاریخی کاشان خبر داد و اظهار داشت: از این ۷۰۰ اثر شناسایی شده ۱۷۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و در تلاش هستیم تا دیگر ابنیه تاریخی شهرستان کاشان را نیز در فهرست آثار ملی به ثبت برسانیم تا گامی مهم در حفظ و نگهداری آنها برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره با به وسعت تقریبی ۴۵۰ هکتاری بافت تاریخی کاشان افزود: بافت تاریخی کاشان مجموعه‌ای منسجم و به هم پیوسته است و از جنبه شهرسازی تاریخی ایران بسیار ارزشمند و دارای استخوان بندی قوی و کاراست که متأسفانه بر اثر خیابان کشی‌های شطرنجی در قرن حاضر و همچنین ساخت و ساز و نوسازی فراوان و بعضاً بی رویه آسیب‌های زیادی به آن وارد شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان ابراز داشت: بافت تاریخی کاشان در حال حاضر نیز با دارا بودن مرکز محلات ارزشمند و پویا و بناهای تاریخی فراوان با کاربری‌های گوناگون و علی‌الخصوص مجموعه‌ای از خانه‌های تاریخی زیبا، دارای ارزش‌های فراوانی است و از ذخایر و ثروت‌های فرهنگی قابل اتکا در جهت رشد و توسعه شهر کاشان به شمار می‌رود.

وی ضمن اشاره به وجود ابنیه های تاریخی شهرستان کاشان به عنوان ویژه‌های منحصر به فرد بافت تاریخی این شهرستان ابراز داشت: وجود برترین و ارزشمندترین نمونه‌های بناهای مسکونی تاریخی ایران همچون خانه بروجردی، عامری‌ها، طباطبایی، عباسیان و غیره از جمله شاخصه‌ها و امتیازات این بافت به شمار می‌رود.

سرمدیان گفت: مجموعه بازار ارزشمند کاشان با بیش از سه کیلومتر طول، راسته‌ها و ۱۰ هکتار مساحت، گذرها، مرکز محله‌ها، بقاع متبرکه، مساجدی همچون آقابزرگ که از زیباترین مساجد ایران به شمار می‌رود و بیش از ۸۰ آب انبار و حمام تاریخی از دیگر عناصر ارزشمند این بافت به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر لزوم حفظ و احیای این مجموعه عظیم و ارزشمند تاریخی گفت: حفظ و احیای بافت تاریخی کاشان نیازمند همکاری همه جانبه تمامی مسئولین و نهادهای شهری است چراکه در گسترده بودن بافت تاریخی کاشان باید گفت که این بافت در حال حاضر از شمال غربی به خیابان‌های طالقانی، رجایی و کاشانی از جنوب غربی، به خیابان‌های ملأ محسن و بخارایی، از جنوب شرقی به خیابان‌های سپیده کاشانی، ملأ فتح الله و غیاث‌الدین جمشید و از شمال شرقی به نزدیکی‌های جاده کمربندی منتهی می‌شود.

کد خبر 4647166

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۱۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان با اشاره به افزایش بازدید گردشگران از باغ فین گفت: ۵۵ هزار نفر در دو روز پنج‌شنبه و جمعه از مجموعه جهانی باغ فین بازدید کردند.

احمد دانائی‌نیا افزود: خانه تاریخی بروجردی با بیش از ۹ هزار نفر و محوطه باستانی سیلک با بیش از ۳ هزار نفر در رتبه‌های بعدی این آمار قرار دارند.

او گفت: جاذبه‌های تاریخی منطقه فرهنگی کاشان همه ساله با آغاز فصل بهار و موسم گل و گلاب در شهرستان کاشان در هم می‌آمیزد و به تناوب تا اواخر خردادماه در بیشتر نقاط شهرستان کاشان پذیرای خیل عزیمی از گردشگران می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی