Web Analytics Made Easy - Statcounter

همدان- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: با رایزنی های صورت گرفته و انجام مراحل ادرای، به دنبال دریافت مجوز حکم قضایی برای حفظ، مرمت و بازسازی بنای تاریخی بانک کارگشایی شهر همدان هستیم.

علی مالمیر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مالکیت این بنای تاریخی به نام مرحوم «محمدتقی علاقبندیان»است، افزود: بعد از فوت آن مرحوم، فرزندان وی به عنوان وارث وظیفه حفظ و نگهداری از این بنای تاریخی را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: با وجود اینکه مالکان این بنا یکی از خانواده های اصیل همدانی هستند، انتظار می رود از میراث این خطه از ایران کهن محافظت کنند.
مالمیر ادامه داد: متاسفانه مالکان این بنا هیچگونه همکاری در خصوص حفظ و نگهداری آن انجام نمی دهند.
وی با اشاره به اینکه انتظار می رود خود خانواده برای حفظ این بنای تاریخی به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراجعه کنند، اضافه کرد: نه تنها این اقدام انجام نشده است بلکه اجازه مرمت و بازسازی آن را به ما نمی دهند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: سال گذشته اعتباری برای مرمت و بازسازی این بنا تخصیص یافت که به دلیل مخالفت مالکان نتوانستیم عملیات مرمت و بازسازی را اجرا کنیم.
وی با اشاره به اینکه مالک علاقه و دغدغه ای برای حفظ و بازسازی این بنا ندارد، افزود: به دنبال دریافت مجوز قضایی برای اجرای اقدامات نجات بخشی این بنا هستیم.
مالمیر ادامه داد: از اهداف مالک به منظور خودداری از بازسازی آن اطلاعی ندارم اما دغدغه ای برای حفاظت از بنا وجود ندارد.
وی با ابراز بی اطلاعی از اهداف مالک این بنا، عنوان کرد: اثری که ثبت ملی شده است، اگر تخریب کامل هم شود، بر اساس قانون باید مو به مو شبیه اثر نخست ساخته شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان تاکید کرد: بر اساس قانون، شهرداری هم نمی تواند نوع کاربری ساختمان را تغییر داده و برای آن پروانه ساخت صادر کند.
بنای تاریخی بانک کارگشایی همدان، در اوایل دوره پهلوی ساخته و ساختمان شعبه همدان، در خیابان شریعتی روبروی آرامگاه «استر و مردخای» واقع شده است.
این اثر در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۸۷۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دیواره های این بنای تاریخی به دلیل بارش های اخیر، در حال فرو ریختن است.
مرحوم محمد تقی علاقبندیان مالک این بنا، یکی از خیران نیک اندیش و سرمایه داران بزرگ ایران بود که در سال 1396 درگذشت. وی مالک بیش از 150 شرکت در ایران، آمریکا، کانادا، انگلیس، ژاپن و چند کشور اروپایی و آسیایی دیگر بود و در ایران نیز جزو هشت سرمایه دار ثروتمند محسوب می شد.
از وی پنج فرزند شامل سه پسر و 2 دختر باقی مانده است.
9904/2090

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي همدان بانك كارگشايي ساختمان تاريخي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۶۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد

ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حسن عربی گفت: در چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای هدف گردشگری بیابانک که روز پنجشنبه 13 فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با استقبال گردشگران، مردم و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، از سند ثبت بافت تاریخی روستای بیابانک در فهرست آثار ملی کشور رونمایی شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرخه افزود: در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب آبان ۱۳۰۹ و نظام‌نامه اجرایی آن مصوب آبان ۱۳۱۱، بند (ج) ماده‌واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷، بافت تاریخی روستای هدف گردشگری بیابانک، اثر فرهنگی تاریخی محدوده تاریخی روستای بیابانک، با قدمت صفویه و قاجاریه در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید.

حسن عربی گفت: بافت تاریخی روستا به شماره ۳۳۱۱۱ مورخ 16/۰۶/1399 در فهرست آثار ملی ثبت گردیده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902638

دیگر خبرها

  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران