Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، شهر سلطانیه در ۴۳ کیلومتری شهر زنجان واقع شده که با استناد به یافته‌های باستان شناسان و کاوش‌گران قدمت این شهر 7 هزار سال پیش‌بینی می‌شود.

سلطانیه با وجود کوچکی پیشینه بزرگی دارد و به تنهایی چندین اثر تاریخی مانند گنبد سلطانیه، چلبی اوغلی، داش‌کسن، ملا حسن کاشی و... را در خود جای داده است اثاری که هر کدام به تنهایی می‌توانند موجب تحول در گردشگری یک منطقه یا یک شهر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این شهر مانند یک موزه با آثار قدیمی است که بناهای تاریخی و زیبای آن چشم هر بیننده‌ای را می‌نوزاد تا هر تماشاگری به تمجید از سازندگان این آثار بپردازند.

شهر تاریخی سلطانیه با وسعتی در حدود 156 هکتار در ناحیه مرکزی متمایل به غرب استان زنجان قرار گرفته که از شمال به طارم علیا از شرق به حومه ابهر، از جنوب و جنوب غربی به شهرستان خدابنده و از غرب به شهر زنجان مشرف است.

به گواهی منابع تاریخی موجود، شهر سلطانیه کنونی که «اریباد» نام داشته نخستین بار در دوره ایلخانان مغول بنا شده‌ است، که پس از استقرار در ایران و انتخاب تبریز به عنوان پایتخت، دشت وسیع و سرسبز سلطانیه کنونی را برای شکار و گذران ییلاق انتخاب کردند و محل «قنقوراولانگ» یعنی شکارگاه شاهین نامیده می‌شد.

اوج شکوفایی شهر سلطانیه در زمان «اولجایتو» معروف به سلطان محمد خدابنده است، وی از سال ۷۰۲  پس از اقدامات اولیه و ناتمام ارغوان چهارم کار ساخت شهر را از سر گرفت و برای انجام این کار بسیاری از هنرمندان، صنعتگران و بازرگانان را به این شهر کوچاند و این محل از این پس سلطانیه محل شاه‌نشین نامیده ‌شد.
اولجایتو دستور ساخت بارویی به طول 30 هزار گام را داد و امر کرد تا آرامگاه با عظمتی درون این بارو برایش ساخته‌ شود، به این ‌ترتیب بنای باشکوهی ساخته شد که امروزه گنبد سلطانیه نامیده می‌شود و سومین گنبد بزرگ جهان به حساب می‌آِید.

 برخی عقیده دارند که اولجایتو «سلطان محمد خدابنده» این بنا را به آرامگاه امامان شیعه اختصاص داده بود و قصد داشت تا پیکر مطهر حضرت علی (ع) و امام حسین (ع) را به این محل انتقال و در تربتخانه گنبد که با خاک کربلا ساخته شده بود منتقل کند که با مخالفت علمای شیعه مواجه شد.

همچنین اولجایتو به هر یک از بزرگان دستور داده بود تا محله‌ای به نام خود در شهر بنا کنند و خواجه ‌رشیدالدین فضل‌الله و چلبی‌اوغلو از افرادی بودند که در سلطانیه محله‌ها و عماراتی ساختند، مجموعه مقبره و خانقاه چلبی‌اوغلو در این دوران ساخته شد که در ادامه درباره هویت شخص مدفون، دست‌اندرکاران ساخت و... بررسی تفصیلی صورت گرفته‌ است.

شهر سلطانیه با تاریخ و قدمت 7 هزار ساله خود همه ساله آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی به ویژه در ایام نوروز است.
 
*بنای سلطانیه بزرگ‌ترین گنبد خشتی جهان
یکی از آثار مهم کشورمان که در یونسکو به ثبت رسیده است گنبد آجری سلطانیه است، اثر تاریخی که نگین گردشگری کشور و جایگاه خاصی در میان صدها اثر تاریخی ایرامی اسلامی دارد.

بنای تاریخی سلطانیه با ارتفاع بنای 48.5 متری و قطر دهانه داخلی آن 25.5 متر ساخته شده است که از نظر ارتفاع پس از کلیسای سانتا ماریا دلفیوره فلورانس با 86 متر و مسجد ایاصوفیه استانبول با 56 متر سومین گنبد مرتفع جهان است.

این بنای هشت ضلعی، الهام گرفته از مقبره سلطان سنجر در مرو با ارتفاع 38 متر بوده که عمده‌ترین مصالح به‌کار رفته در سازه این بنا آجر است، ابداع گنبد دو پوسته پیوسته برای اولین‌ بار در تاریخ معماری جهان در این بنا صورت گرفته است، پوسته بیرونی گنبد با کاشی‌های فیروزه‌ای پوشیده شده است.

 تزئینات به کار رفته در این بنای تاریخی انواع کاشی‌کاری، نقاشی روی گچ، آجر‌کاری مشبک، مقرنس‌کاری گچی و آجری و گچ‌بری بر روی پارچه، کتیبه‌‌هایی با مضمون آیات قرآن و احادیث است.
 
 *چمن طبیعی سلطانیه؛ یکی از زیباترین چمن‌زارهای دنیا
 چمن طبیعی سلطانیه بخشی از فلات زنجان - ابهر را در بر گرفته که این فلات از فاصله گرفتن دو رشته ارتفاعات موازی که در سمت شرقی- غربی امتداد دارد، تشکیل شده است که با وسعت تقریبی 35 کیلومتر مربع به طول 20 کیلومتر و عرض متوسط دو کیلومتر در سمت جنوب این فلات قرار گرفته است.

شیب عمومی ناحیه از جنوب به شمال و از شرق به غرب است و شیب شهر بسیار اندک و در برخی نواحی به صفر می‌رسد. کاوش‌های زمین‌شناختی، حاکی از این نکته است که در عمق 60 سانتی‌متری سراسر محدوده اراضی چمن سلطانیه را خاک سفید یک‌دست فرا گرفته است که خود مانع از نفوذ آب به اعماق زمین شده و در نتیجه آن، عمل آبیاری چمن به گونه‌ای طبیعی و پیوسته صورت می‌پذیرد. این ویژگی سبب ایجاد یکی از زیباترین چمن‌زارهای دنیا شده است.

شهر سلطانیه با آثار تاریخی و طبیعی خود در ایام نوروز میزبان گردشگران داخلی و خارجی است شهری که شاید برای هر ایرانی بازدید از آن جذاب و دیدنی باشد.

منبع:فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۲۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل دوبی یا تنش ایران - اسرائیل؛ کدام یک میزبانی را از ایران گرفت؟

روزنامه شرق نوشت: معرفی ازبکستان به عنوان میزبان جدید رقابت‌های مچ‌اندازی قهرمانی آسیا باعث غافلگیری جدیدی نزد مسئولان ورزش ایران شده است. دلیلش بسیار روشن است؛ پیش از این مقرر شده بود این مسابقات به میزبانی جزیره کیش برگزار شود، ولی این میزبانی از ایران سلب شد و به‌تازگی به کشور ازبکستان سپرده شده است. کمیته مچ‌اندازی فدراسیون بدن‌سازی از مدت‌ها قبل خودش را مهیای این رقابت‌های مهم کرده بود که قرار بود از تاریخ ۳۱ فروردین تا هشتم اردیبهشت در جزیره کیش برگزار شود.

ایران با صرف هزینه درخور تأملی خودش را پذیرای ورزشکاران آسیایی در همه رده‌های سنی کرده بود، ولی ارسال یک نامه از سوی کنفدراسیون آسیایی این رشته همه برنامه‌ها را به هم ریخت. در آن نامه دلیل سلب میزبانی از کیش و سپردن این رقابت‌ها به تاشکند توضیح داده شده بود، ولی جزئیاتی از آن از سوی فدراسیون ایران در ساعات اولیه منتشر نشد. فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام فقط دو، سه روز قبل با صدور بیانیه‌ای از این خبر داد که کنفدراسیون آسیا به دلیل وقوع سیل سنگین در امارات این میزبانی را از ایران گرفته است.

در متن اطلاعیه فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام آمده بود: «فدراسیون بدنسازی ایران بر اساس تصمیم مجمع کنفدراسیون مچ‌اندازی آسیا در سال ۲۰۲۳، می‌بایست از تاریخ ۳۱ فروردین تا ۸ اردیبهشت در جزیره کیش از بیست‌ودومین دوره مسابقات قهرمانی آسیا در تمامی رده‌های سنی میزبانی می‌کرد. با اینکه تمامی امکانات برای برگزاری این رویداد فراهم شده بود و حتی پروازی از سوی فدراسیون ایران جهت سهولت رفت و آمد تیم‌های خارجی از دوبی به کیش و از کیش به دوبی چارتر شده بود، اما در تاریخ ۳۰ فروردین‌ماه کنفدراسیون آسیا در نامه‌ای به فدراسیون ایران از تعویق این میزبانی به دلیل سیل بی‌سابقه در امارات و لغوشدن پرواز‌های کشور‌های مختلف از‌جمله قزاقستان به دوبی خبر داد. در این نامه صراحتا ذکر شده که کنفدراسیون آسیا نیز از این اتفاق ناراحت بوده و میزبانی ایران را به زمان مساعدتری موکول کرده است».

البته حالا با اعلام خبر میزبانی ازبکستان مشخص شده که زمان جدیدی در کار نیست و کیش کلا از چرخه میزبانی این رقابت‌ها کنار رفته است. مورد قابل بحث، ولی دلیلی است که در این میان از سوی فدراسیون بدنسازی اعلام شده است؛ چراکه انتشار یک بیانیه در صفحه فدراسیون مچ‌اندازی آسیا نشان می‌دهد نه سیل دوبی بلکه تنش به‌وجودآمده بین ایران و اسرائیل دلیل لغو این میزبانی عنوان شده است. هرچند همچنان مشخص نیست آیا دو یا چند نامه وجود داشته که فدراسیون سیل دوبی را عنوان کرده است. به هر روی در بیانیه صفحه مچ‌اندازی آسیا به‌صراحت عنوان شده مسئولان تیم‌های شرکت‌کننده از تنش به‌وجودآمده ابراز نگرانی کرده و خواستار تغییر میزبان شده‌اند. به همین دلیل هم میزبانی از کیش گرفته و به تاشکند سپرده شده است.

حالا در پی چنین اقدامی، مسئولان فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام هم روز گذشته با صدور بیانیه‌ای خبر از تحریم مسابقات تاشکند داده‌اند. آن‌ها با اشاره به رفتار غیرحرفه‌ای کنفدراسیون آسیا در مورد گرفتن میزبانی از کیش نوشته‌اند: «بعد از اینکه کنفدراسیون مچ‌اندازی آسیا در تصمیمی یک‌طرفه و مطرح‌کردن بهانه‌های عجیب میزبانی مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۴ را از جزیره کیش در ایران به تاشکند در ازبکستان منتقل کرد، امروز جلسه کمیته فنی مچ‌اندازی با حضور رئیس و نایب‌رئیس فدراسیون تشکیل شد. بعد از بحث و بررسی درخصوص تصمیم ناعادلانه کنفدراسیون آسیا و سلب میزبانی از ایران، رأی‌گیری در رابطه با اعزام یا عدم اعزام تیم ملی ایران به مسابقات آسیایی ازبکستان به‌صورت مخفی صورت گرفت که در نهایت با رأی اکثریت اعضای کمیته فنی مقرر شد تیم ملی ایران (نایب‌قهرمان سال ۲۰۲۳ آسیا) به نشانه اعتراض در مسابقات آسیایی ازبکستان شرکت نکند. تمامی اعضا تأکید کردند فدراسیون ایران مسابقات آسیایی ازبکستان را تحریم کرده و در نامه‌ای به فدراسیون جهانی اعتراض خود را بابت این اتفاق و دلسردی حدود ۳۰۰ ورزشکار ایرانی که قرار بود در این رویداد شرکت کنند، اعلام کند. مقرر شد فدراسیون و کمیته مچ‌اندازی تمرکز خودشان را روی برگزاری باشکوه مسابقات بین‌المللی مستر‌یونیورس ۲۰۲۴ ایران و حضور حداکثری ورزشکاران داخلی و خارجی و همچنین اعزام تیم پرقدرت به مسابقات جهانی ۲۰۲۴ مولداوی بگذارند. از سوی دیگر فدراسیون بدنسازی جهت دلجویی از ورزشکاران منتخب کمیته فنی جهت شرکت در مسابقات آسیایی، شرایط را برای حضور ورزشکاران در قالب تیم ملی در مسابقات بین‌المللی جام زنده‌یاد یزدان‌راد (مستریونیورس ایران) در خردادماه سال جاری مهیا خواهد کرد».

گرفتن میزبانی از تیم‌های ایران مورد چندان تازه‌ای نیست و پیش از این هم رخ داده است؛ نمونه اخیرش گرفتن میزبانی از تیم ملی تنیس ایران در تقابل با تیم ملی تنیس استونی بود که نتیجه‌اش برگزاری بازی در زمین ثالث و حذف ورزشکاران ایرانی شد. آن زمان رسانه‌های استونی از این نوشته بودند که ورزشکاران‌شان نگران این هستند که با خوردن مهر ایران در ویزایشان با توجه به تحریم‌های اعمال‌شده از سوی آمریکا، در آینده مشکلاتی برای سفر‌های آن‌ها به وجود آید.

پیش از این هم داستان بالارفتن از دیوار سفارت عربستان در تهران باعث شده بود تا ورزشکاران عربستانی از سفر به ایران سر باز بزنند. موضوعی که البته سال گذشته در پی توافق صورت‌گرفته حل‌وفصل شد. اکنون، ولی تنش ایران و اسرائیل ظاهرا بهانه تازه‌ای به کشور‌های خارجی داده تا از سفر به ایران بپرهیزند.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) گنبد سرخ مراغه، یادگاری معماری سبک آذری
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • بهترین فصل برای سفر به جنوب کشور کدام است؟
  • گروه‌بندی دور چهارم مرحله گروهی لیگ بسکتبال ملی ایران
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • آموزش صلح و صلح‌طلبی، سنگ بنای روابط انسانی
  • خصم با ظالم و دستگیری از مظلوم شاخص رفتاری علی(ع) بود/ خدمت رسانی به فرد حادثه دیده سیره ائمه است
  • تصمیم عجیب خانواده مارادونا درباره جسد او
  • خانواده مارادونا به دنبال انتقال جسد او به بوئنوس آیرس
  • سیل دوبی یا تنش ایران - اسرائیل؛ کدام یک میزبانی را از ایران گرفت؟