Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر تاریخی بلقیس اسفراین به‌عنوان دومین بنای خشتی و گلی ایران شناخته شده و ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر و توریست خارجی را دارد٬ ظرفیتی که هم‌چنان ناشناخته مانده است. ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۴ استانها خراسان شمالی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اسفراین٬ شهر تاریخی بلقیس اسفراین به‌عنوان دومین بنای خشتی و گلی ایران شناخته شده و ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر و توریست را دارد٬ ظرفیتی که هم‌چنان ناشناخته مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خراسان شمالی| شهر بلقیس اسفراین؛ دومین شهر تاریخی "خشتی" و "گلی" ایران + فیلمشهر تاریخی «بلقیس» اسفراین، آئینه‌ای جهانی از هنر خاک و گِل‌+‌ تصاویر‌‌باغ هنر بم افتتاح شد

این شهر یکی از بزرگترین بناهای خشتی و گلی ایران است که در 3 کیلومتری جنوب غرب شهر کنونی اسفراین قرار گرفته‌است که وسعتی بالغ بر 180 هکتار وسعت دارد و از یک مجموعه آثار شامل بقایای ارگ و خندق پیرامون آن، شارستان شامل: برج و بارو، مقبره شیخ آذری، ویرانه‌های معروف به منار تپه (مسجد جامع)، کوره سفالگری، آب‌انبار، بازار، کاروانسرا، بنای معروف به یخدانها و یک گورستان وسیع در نزدیک دروازه شرقی تشکیل شده‌است.

سالم‌ترین و همچنین برجسته‌ترین اثری که بر بقایای شهر بلقیس برجای مانده‌است٬ ارگی است که دارای 29 برج به ارتفاع حدود 11 متر است و جزو بزرگترین قلعه‌های باستانی ایران می‌باشد که دارای سازه بزرگ خشتی و چینه‌ای است و وسعتی حدود 51 هزار مترمربع دارد. همچنین در اطراف ارگ یک خندق وسیع وجود دارد که نفوذ ناپذیری قلعه را دشوارتر می‌ساخته‌است.

مقام معظم رهبری در سفر تاریخی خود به خراسان شمالی در سال 1391 با تاکید بر توسعه صنعت گردشگری استان برای پیشرفت و آبادانی این منطقه٬ بر احیای این شهر تاریخی تاکید کرده و آن را در جایگاه ارگ بم قرار دادند.

مدتی است عملیات احیا و بازسازی این بنا آغاز شده و هم اکنون این مکان به یک سایت گردشگری تبدیل شده است. ظرفیت این بنا برای جذب گردشگران داخلی و خارجی بسیار فراهم است٬ به شرط آن که مقدمات جذب گردشگران٬ نظیر مکان‌های اقامتی و توریستی٬ جاده مناسب و امکانات رفاهی نیز در پیرامون این مجموعه ساخته شده و سرمایه‌گذاران به این بخش ورود کنند. موضوعی که تا کنون مورد اغفال قرار گرفته است.

انتهای پیام/ن

R7719/P/S6,55/CT8

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۳۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان گفت: ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

سیدسعید صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: در حال حاضر دو هزار اثر تاریخی، طبیعی، ناملموس و منقول در استان زنجان شناسایی شد که از این تعداد ۹۴۰ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی و جهانی ثبت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان افزود: این آثار حاوی اطلاعات ارزشمندی از فرهنگ و تمدن بشری در منطقه جغرافیایی استان هستند که استقرار و پیشینه سکونت در استان را نشان می‌دهد و ثبت آنها در فهرست ملی سبب حمایت‌های قانونی و حفاظتی از اثر خواهد شد.

صفوی ادامه داد: تلاش می‌کنیم همه حمام‌ها، قلعه‌ها، پل و بناهای طبیعی و سایر مناطقی از سطح استان که پتانسیل ثبت ملی دارند، به فهرست آثار ملی اضافه شود.

وی در ادامه از تشکیل مجمع استانی تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری خبر داد و گفت: هدف از برگزاری این مجمع افزایش مشارکت‌های بخش خصوصی در حوزه گردشگری و استفاده از ظرفیت‌های آن برای توسعه این بخش در استان است، رؤسا و نمایندگان تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری استان در تعامل با معاونت گردشگری و کارشناسان اداره کل باید از تمام تأسیسات گردشگری سطح استان بازدید کنند.

صفوی بیان کرد: تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری استان با انسجام و جدیت بیشتر با انعقاد جلسات ماهانه مسائل و مشکلات حوزه‌های خدماتی خود (پذیرایی و اقامتی، تفریحی و سرگرمی) را بررسی و برای حل و فصل آن پیگیری‌های لازم را اجرا کنند.

کد خبر 750507

دیگر خبرها

  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • مرحوم قلی‌پور کیمیای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بود
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است / عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • افتتاح نمایشگاه موزه عبرت ایران در خراسان شمالی
  • حرکت دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه
  • ۲ کوهنورد مفقود شده در ارتفاعات خراسان شمالی پیدا شدند