Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذر از این شهرستان به راحتی می‌توان دریافت که چگونه قلعه‌های تاریخی و کهن این منطقه در حال ویران شده است بی‌آنکه مسئولان نسبت به حفظ این آثار کهن تلاشی داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سلام کمیجان؛ شهرستان کمیجان یکی از مناطق گردشگری و تاریخی استان مرکزی با قدمتی ۷۰۰۰ ساله است که به عنوان یکی از مقاصد گردشگری برای مسافران محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گذر از این شهرستان به راحتی می‌توان دریافت که چگونه قلعه‌های تاریخی و کهن این منطقه در حال ویران شده است بی‌آنکه مسئولان نسبت به حفظ این آثار کهن تلاشی داشته باشند.

قلعه هایی که از نظر سیاسی و نظامی هزاران رویداد و خاطره تاریخی و فرهنگی و در حقیقت بخشی از تاریخ این کشور را در دل خود پنهان داشته و دارد. پس از اتراق ایل بوزچلو که ترک تبار و ایلی شیعه مذهب بوده است، حکومت ترک ها در این منطقه در کنار سایر طوایف قدعلم کرد و این قوم فرهنگی، مذهبی، سیاسی با توجه به نفوذ در قدرت سیاسی با بناگذاری قلعه های مستحکم قدرت سیاسی و نظامی خویش را به نمایش گذاشتند و در فراسوی این نمایش مورد توجه حکام مختلف از صفویه تا حال بوده‌اند.

به طوری که در بسیاری از جنگ های کشور از دوره صفویه تا هشت سال دفاع مقدس فرزندان ترک تبار بزچلو رشادت خویش را به نمایش گذاشته‌اند.

قلعه هنر ایران آخرین نفس هایش را می کشد

یکی از مهم ترین این قلعه ها، قلعه هنری «آقچه کهریز» در بخش میلاجرد شهرستان کمیجان است. خانه‌هایی که روستای آقچه کهریز بنا شده است به واسطه خاک رُس سفید که در ساخت آن‌ها به کار برده شده دارای مقاومت و زیبایی خاصی است و نام این روستا نیز که با «آق» به معنی سفید شروع می­ شود از همین خاک سفید گرفته شده است.

مجموعه قلعه «آقچه کهریز» و فضاهای پیرامون آن واقع در شمال غربی استان مرکزی و در ۵ کیلومتری مرکز شهرستان، با مساحت تقریبی ۲۰ هزار مترمربع یکی از بزرگ‌ترین بنای خشت و گلی یکپارچه ایران و جهان است که با قذمتی ۹۰۰ ساله به‌ ثبت‌ ملی رسیده است.

این قلعه محل زندگی و نقاشخانه «عیسی خان بهادری» پدر نقاشی ایران است که از گذشته‌های بسیار دور محل زندگی خاندان بهادری بوده است.

استاد عیسی بهادری مهره اصلی و تاثیرگذار در صنعت فرش دستباف ایران بوده و نقش بزرگی در حوزه صنعت فرش و هنر ایرانی دارد.

با سفر رئیس مرکز ملی فرش ایران در دی ماه سال ۹۶ به کمیجان و بازدید از موزه استاد عیسی بهادری و نقاشخانه ایل بزچلو در بخش میلاجرد با تاکید بر ضرورت بهره مندی از پتانسیل این قلعه و آثار شاخص عیسی خان بهادری، مسئولان را بر آن داشت تا با عزم ملی، این مکان تاریخی و فرهنگی را احیا کنند و این قلعه را با تناسبی که با فرش ایران دارد به عنوان «پایلوت و پاتوق فرش استان مرکزی» معرفی کنند تا ساختاری جدید در فرش استان به وجود آید.

سرزمین قلعه های کهن تاریخی، امروز نیاز به نیم نگاهی برای پیداکردن مسیر توسعه دارد. متاسفانه به دلیل بی توجهی مسئولان میراث فرهنگی استان این مجموعه در حال نابودی و فراموشی است.

با توجه به ظرفیت این مجموعه در حوزه گردشگری و قدمت تاریخی بناهای این روستا این امکان را می دهد تا به عنوان قطب گردشگری در غرب استان مرکزی مطرح شود و گام موثری در صنعت گردشگری منطقه برداشته شود.

:فرماندار کمیجان

لزوم تخصیص اعتبارات برای گردشگری فرهنگی شهرستان کمیجان

سلیمانی، فرماندار کمیجان در گفتگو با خبرنگار سلام کمیجان با اشاره به تشکیل شورای راهبردی توسعه پایدار در کمیجان گفت: یکی از مسائل مهم در گردشگری فرهنگی، ایجاد زیرساخت‌های مناسب است که برای این منظور اعتباراتی تخصیص داده شده است.

فرماندار کمیجان تصریح کرد: برای مرمت و بازسازی قلعه بهادری ۵۰ میلیون تومان و مرمت نگارخانه بهادری، ۱۵ میلیون تومان اعتبار تخصیص داده شده است.

وی خاطرنشان کرذ: همچنین برای تأمین زیرساخت‌های مناسب بوم‌گردی در روستای گردشگری وفس، ۴ میلیارد ریال از سوی بنیاد مسکن استان در نظر گرفته شده است و با تخصیص آن به زودی در حوزه گردشگری فعالیت‌های ویژه‌ای انجام می‌شود.

 

 

 

 

 

 انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۸۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان  فردا تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • یوروویژن ۲۰۲۴ زیر سایه تهدیدات تروریستی؛ همه آنچه باید درباره بزرگترین رویداد موسیقی زنده جهان دانست
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا