Web Analytics Made Easy - Statcounter

قلعه هزاره یکی از قلعه‌های تاریخی استان هرمزگان و تنها بنای تاریخی یادگار بجا مانده از قاجاریان در شهر میناب با قدمتی 2500 ساله یکی از بهترین مکان های گردشگری در جنوب ایران به خود اختصاص داده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از میناب جنوب،جلگه میناب بیش از 100 هزار سال قدمت دارد شهری که بنیان آن را به زمان ساسانیان نسبت می دهند اما بعضی از اسناد تاریخی موجود نشان می دهد این شهرستان از قدمتی بیش از 2500 سال برخوردار است که بدین منظور می توان به سفرنامه نئارخوس سردار اسکندر مقدونی مراجعه کرد، این احتمال نیز هست که این شهر در زمان ساسانیان به آبادانی و رونق خود رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از میناب نام های مختلفی برجیا مانده که مشهورترین آنها نامهای مینو، مینا، هرمز، هارموز، و توسط نئارخوس دریانورد مقدونی در سفرنامه اش با عنوان هارموز یا آرموز نامگذاری شده است.

بخش بزرگی از تمدن بشری در کنار رودخانه ها و دلتاها به وجود آمده است دلتای نیل در مصر، رودخانه های دجله و فرات در عراق، رودخانه کارون در غرب ایران، رودخانه های سند، گنگ و جامونا در هند، مکنگ و یانتسه در شرق آسیا، هر کدام گهواره تمدن بشری بوده اند.

کشف آثار باستانی و اشیای قدیمی اطراف رودخانه میناب، خبر از وجود تمدنی چند هزار ساله در این منطقه می دهد. منطقه میناب به خاطر حاصلخیزی زمینهای آن، جریان آب شیرین رودخانه میناب، ساحلی آرام و بندرگاه طبیعی (خور تیاب میناب)، در دل خود نشانی از تمدنی شکوفا و عظیمی نهفته دارد.

قلعه هزاره یا ( قلعهٔ بی بی مینو )، واقع در بخش مرکزی شهرستان میناب از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است، این قلعه در میان اهالی منطقه به «قلعه بی‌بی مینو» شهرت دارد تا جایی که میناب را بیشتر به قلعه هایش می شناسند.

ساکنان بومی این منطقه معتقدند که در روزگاران گذشته، دو خواهر به نام‌های بی‌بی مینو و بی‌بی نازنین این شهر را بنا کرده‌اند،گویا در گذشته دو قلعه در این منطقه وجود داشته که یکی از قلعه‌ها ویران شد و تنها این قلعه با نام «قلعه هزاره» یا  «قلعه بی‌بی مینو» باقی مانده است.

این بنای تاریخی از قدمت 2500 ساله برخوردار است، به نحوی که از دوره هخامنشیان و ایلخانیان از مکان کنونی سازه باقیمانده برای حکمرانی استفاده می‌شد و تا دوران صفویه نیز پویایی آن برای کارشناسان و پژوهشگران تاریخی مسجل شده است.

برخی از کارشناسان بر این عقیده‌اند که در زمان حمله مغولان به ایران این قلعه یکی از مکان‌های مورد نظر حمله قوم مغول بوده است.

این قلعه‌ در سال 1382 هجری شمسی به شماره 9553 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و در اواخر سال 1389 گویا که باید یکبار دیگر لرزه‌های حاصل از ترس هجوم مغولان را این بار به واسطه بی توجهی مسئولان میراث فرهنگی استان و در پی آن حضور دستگاه‌های خاکبرداری شهرداری میناب، بر تن فرسوده اما استوار خود احساس کرد.

بنای یادگار مانده از قاجایان در این شهرستان پس از فروش و خاکبرداری بخشی از عرصه قلعه هزاره توسط مدیران شهری، مخالفتها و اعتراضات برخی مسئولان و دوست داران تاریخ و فرهنگ شهرستان موجب شد تا با فشارها از سوی مسئولان مربوطه به دستگاه های مرتبط برای ساخت سازه محافظ و استحکام بخشی به قلعه در دستور کار قرار خود قرار دهند.

شهرستان میناب با جمعیت 259 هزار نفری در 190 کیلومتری بندرعباس قرار دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۲۱۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزاره ققنوس با ۸۰۰ عنوان کتاب به مصلی می‌آید

رضا حاجی آبادی مدیر انتشارات هزاره ققنوس در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: انتشارات هزاره ققنوس با ۸۰۰ عنوان کتاب در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی (ره) حضور پیدا می‌کند.

وی افزود: از زمان پایان سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا امروز ۱۵۰ عنوان کتابمان تجدید چاپ شده که در نمایشگاه امسال عرضه می شوند.

کد خبر 6096302 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • خوشحالی وصف‌ناپذیر مردم سیستان و بلوچستان از پر آبی هامون + تصاویر
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • هزاره ققنوس با ۸۰۰ عنوان کتاب به مصلی می‌آید
  • خوزستان لرزید
  • دسته عزای رئیس مذهب تشیع در شهر میناب
  • امدادرسانی به ۲۴۰ شهروند گرفتار در سیل/مردم به هشدارها توجه کنند
  • نجات ١٠ گردشگر در منطقه تفریحی غار زینگان
  • بارش ها یک سد دیگر ایران را سرریز کرد + جزئیات