Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان دامغان گفت: برج پیرعلمدار، تنها بنای تاریخی کشور است که بر روی بخش‌های داخلی آن با رنگ آبی تیره و به خط کوفی آیات قرآنی نوشته شده است.

به گزارش ایسنا معصومه داودیان افزود: تحقیقات اخیر نشانگر منحصر به فرد بودن این اثر تاریخی از نظر خط نوشته‌های داخلی بنا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در سایر بناهای تاریخی، خط نوشته‌های رنگی در بخش بیرونی دیده می‌شود، اما برج پیرعلمدار دامغان تنها اثر تاریخی است که در بخش داخلی آن، خط نوشته به رنگ آبی تیره مشاهده می‌شود.

داودیان افزود: در این بنای مدور، سه نمونه خط نوشته کوفی وجود دارد که با تحقیقات انجام شده مشخص شد این نوع نگارش، تا کنون در هیچ بنای تاریخی مشاهده نشده است.

وی گفت: بدنه داخلی برج گچ اندود است و تنها تزیین آن یک نوار کتیبه به خط کوفی تزیینی گره دار به رنگ آبی تیره بر زمینه سفید به پهنای 80 سانتی متر است که بر گرداگرد بدنه برج می‌چرخد و حاوی آیه 53 سوره زمر است.

 وی با اشاره به اینکه در بالای کتیبه، دو نورگیر تعبیه شده است، افزود: در مرکز گنبد داخلی یک کاشی مدور لاجوردی با نقش‌های هندسی نصب شده، گنبد بنا دو پوسته است و صدا به طرز زیبایی در داخل آن منعکس می‌شود به طوری که علاقمندان به خوانندگی را برای امتحان صدا در این معماری منحصر به فرد به خود جذب می‌کند.

داودیان با بیان اینکه محوطه پیرامون بنای آرامگاه پیر علمدار با دیوارهای آجری محصور شده است، گفت: بقایایی از بناهای خشتی وآجری از سده های پیش در اطراف برج باقی است.

بنای پیر علمدار به شماره 79 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و این برج، یکی از نمونه‌های ارزشمند معماری قرن چهارم ه-ق است که در شهر دامغان در محله خوریا نزدیک مسجد جامع واقع شده است.

 برج پیر علمدار ساخته شده از آجر به شکل دایره ای با بدنه استوانه ای، دارای گنبد است و ارتفاع این برج تا راس گنبد 13متر و قطر داخلی آن4.5 و قطرخارجی آن5.5 متر است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۴۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول

صندوق بین المللی پول اعلام کرد دولت ایران در سال گذشته کم خرج ترین دولت در میان ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط بوده است . - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه کرد دولت ها در 38 کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت ها را طی سال 2023 داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده بانی مالی» نسبت هزینه کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را تنها 13.5 درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشورهای در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل 14.2 درصد جی دی پی در سال 2021 به 13.8 درصد در سال 2022 و 13.5 درصد در سال 2023 کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشورها پرخرج ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته 50.8 درصد بوده است.

متوسط هزینه کرد دولت ها در این 38 کشور نیز 32.6 درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه کرد دولت ها درخاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل 29.7 درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه کرد دولت ها در برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی آن ها در سال 2023 عبارت است از: برزیل 47.9 درصد، چین 33.9 درصد، مصر 22.7 درصد، اندونزی 16.6 درصد، مالزی 23.3 درصد، عربستان 32.3 درصد، ونزوئلا 14.4 درصد، پاکستان 19.2 درصد، عمان 26.2 درصد، قطر 24.4 درصد، روسیه 36.8 درصد، ترکیه 33.9 درصد، امارات 25.9 درصد، و ویتنام 19.9 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • گروه‌بندی دور چهارم مرحله گروهی لیگ بسکتبال ملی ایران
  • رکوردی تاریخی و بی‌سابقه در انتظار رئال
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • ببینید | آب مروارید چیست؟
  • آب مروارید چیست؟ فیلم
  • روزگار سیاه فوتبال خوزستان، تیره‌تر از رنگ نفت؛ محکوم به سقوط!